אודות | من نحن

פסטיבל סיפור חיפאי 8 | مهرجان قصّة حيفاويّة 8

בסימן אקטיביזם זהויות חיפאי | يحتفي بنشاط هويّات حيفاويّ

1-5.11.2018 | חמישי-שני | الخميس-الاثنين
הכניסה לכל האירועים וההשתתפות בכל הפעילויות היא חינם ללא תשלום!
الاشتراك في جميع فعاليّات المهرجان مجانيّ دون تكلفة

בימים טעונים אלו, נראה שהמציאות הישראלית מחדדת ומבדילה בין אזרחיה ותושביה. בתוך מציאות זו, העיר חיפה ממשיכה להתאפיין כעיר שמנהלת אורח חיים סבלני עם ערכים של קיום משותף.

במסגרת אירועי פסטיבל סיפור חיפאי: אקטיביזם של זהויות, ננסה להבין האם המציאות בארץ מחלחלת גם לשיח החיפאי, האם חיפה היא עיר של קיום משותף או שהתמונה הקיימת היא אשליה שעשויה להתפוצץ כל רגע.

אנו מזמינים אתכם לבחון ולחקור את מצבה של העיר חיפה דרך התבוננות ולמידה של המתרחש בעיר. במפגשים השונים בפסטיבל, ננסה להציג את תמונת המצב בעיר ברבדים שונים: החל מהכרות עם קבוצות זהות שונות ועד תפיסות של פרטים בחברה.

הבחירה לבחון את שיח הזהויות בעיר דרך אקטיביזם והעדרו, תאפשר ללמוד ולשאול שאלות קשות על חוסנן של קבוצות הזהות השונות החיות בעיר- מה המשמעות של העדר התאגדות ואקטיביזם? האם הוא נוצר להיבדלות או לחיזוק זהות? האם ניתן לאפיין אותו בפעילות מסויימת? ומה המשמעות של האקטיביזם עבור הפרט, העיר, הפעילים והקהילות?

האירועים בפסטיבל יעסקו ברבדים שונים ויאופיינו בשיח שמתייחס לתמונת המצב שנעה בין שימור תרבות, קבוצות זהות אקטיביסטיות ותחושתם של תושבי העיר בנוגע לקבוצת השייכות שלהם והאחרות.

*שורשיו של הפסטיבל בהתארגנות של אזרחים, תושבות וארגונים בחיפה. יוזמות הפסטיבל ומנהלותיו האמנותיות בעבר: גליה אביאני ואורלי נתן ביקשו ליצור פסטיבל שיעודד היכרות הדדית וחשיפה לסיפורים האישיים והקהילתיים המסופרים בחיפה.

בין אירועי הפסטיבל:

  • פאנלים
  • סיורים
  • מפגשי אוכל ותרבויות
  • סרטים
  • ועוד

ניהול אומנותי : עופרי ניסני

דף הפייסבוק: סיפור חיפאי – قصة حيفاوية
דואר אלקטרוני:  hila@beit-hagefen.com
טלפון: 04-8525252

في هذه الأيّام المشحونة، يبدو أنّ الواقع الإسرائيليّ يفرّق ويميّز بين مواطنيه وسكّانه. ضمن هذا الواقع، لا تزال مدينة حيفا تتميّز بأنّها مدينة تدير نمط حياة متسامحًا مع قيم العيش المشترك.

في إطار مهرجان قصّة حيفاويّة: نشاط هويّات، سنحاول أن نفهم هل هذا الواقع القائم في البلاد يتغلغل إلى الخطاب الحيفاويّ أيضًا، هل حيفا هي مدينة العيش المشترك فعلًا أم أنّ الصّورة القائمة هي وهم يمكن أن ينفجر في أيّ لحظة.

نحن ندعوكم لدراسة وبحث وضع مدينة حيفا من خلال التّمعّن ودراسة ما يحدث في المدينة. في اللقاءات المختلفة في المهرجان، سنحاول تقديم صورة عن الوضع الحالي في المدينة على مختلف المستويات: بدءًا من التعرّف على مجموعات الهويّة المختلفة وحتى مفاهيم الأفراد في المجتمع.

إنّ اختيار دراسة خطاب الهويّات في المدينة عبر النشاط وغيابه، سيتيح دراسة وطرح أسئلة صعبة حول مناعة مجموعات الهويّة المختلفة التي تعيش في المدينة- ما معنى غياب التّنظّم والنشاط؟ هل تمّ إنشاؤه للتمايز أم لتعزيز الهويّات؟ هل يمكن أن نحدّد سماته بنشاط معيّن؟ وما معنى النّشاط بالنسبة للفرد، المدينة، النشطاء والمجتمعات المصغّرة؟

سوف تتناول فعاليات المهرجان مستويات مختلفة وستتميّز بالحوار الذي يتطرّق إلى صورة الوضع الحاليّ التي تراوح بين حفظ الثقافة، مجموعات الهوية الفعّالة وشعور سكّان المدينة بخصوص المجموعة التي ينتمون إليها والمجموعات الأخرى.

**جذور المهرجان تعود الى تنظم مجموعة مواطنين، مواطنات ومنظمات في حيفا. المبادرتان الى المهرجان ومديرتاه في السابق: غاليا أبياني وأورلي ناتان أرادتا إقامة مهرجان يشجع على التعارف المتبادل ويعرف الناس بالقصص الشخصية والمجتمعية المروية في حيفا.

من ضمن فعاليات المهرجان:

  • بانيلات
  • جولات
  • لقاءات أكل وثقافات
  • أفلام
  • وغير ذلك.

إدارة فنّيّة: عوفري نيساني

الدّخول إلى جميع فعاليّات المهرجان مجانيّ

صفحة الفيسبوك: סיפור חיפאי – قصة حيفاوية
البريد الإلكترونيّ: ‏hila@beit-hagefen.com

 
בית הגפן – מרכז תרבות ערבי-יהודי, אשר הוקם כחלוץ בתחום הדיאלוג הבין-תרבותי בשנת 1963, הינו עמותה ללא מטרות רווח השואפת לבסס מרחבים משותפים שוויוניים המכילים את מגוון הזהויות והתרבויות בישראל ובעולם.
המרכז מהווה גורם מקצועי מרכזי בתכנים של עבודה בגישה הבין תרבותית ובניית חברה משותפת ומוביל תהליכים חברתיים וקהילתיים ברוח ערכי הדמוקרטיה, תוך הקניית כלים להתמודדות עם הסוגיות המורכבות בחברה מרובת תרבויות.

בית הגפן פועל בתחומי התרבות, אמנות, חינוך ותיירות תוך חיבור לקהילה והרחבה מתמדת של מעגלי שיתוף פעולה עם גופים ומוסדות הפועלים לקידום מטרות דומות בארץ ובעולם.

פעילותנו מבוססת על האמונה כי מפגש והיכרות בין – אישית עם תרבות אחרת – על הסיפורים, הנכסים התרבותיים והרוחניים שלה , חשובים לשבירת המחיצות ובניית אמון בין הקבוצות הלאומיות והדתיות השונות החיות בחיפה ובישראל.

לבית הגפן ניסיון ארוך שנים בפיתוח והוצאה לפועל של תכניות העוסקות בדיאלוג בין תרבותי בחברה מרובת תרבויות עבור קשת רחבה של קהלים באמצעות הצוות המקצועי והמנוסה שלו. בית הגפן יוצר פרויקטים מגוונים באמצעות הדיסציפלינות השונות בהן הוא עוסק; תיאטרון, ספריה, מועדון נוער, העצמה של קבוצות נשים ונערות, תרבות, מוזיקה ועוד.

הפסטיבל במימון המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל ומיועד לתושבי שכונות הפריפריה בעיר.
المهرجان بتمويل من وزارة تطوير الأطراف، النقب والجليل ومخصّص لسكّان أحياء الواقعة في أطراف المدينة.